Ingenious jumping to smarter logistics

Altijd de juiste voorraad met de minste zorgen

Kangaroo

Kangaroo maakt u lenig en bespaart u veel tijd en kosten. Door de slimme RFID technologie wordt uw voorraad snel en probleemloos bijgehouden, krijgt u nieuwe voorraad in één levering bezorgd waarna één factuur volgt. Dat is wat Kangaroo voor u doet.

Animatie in 5 stappen over voorraadbeheer met de Kangaroo Supply Box

Voordelen Kangaroo

 • Volledige verzorging supply chain

  Kangaroo verzorgt de volledige supply chain van A-Z. U behoudt te allen tijde de volledige controle over het proces.

 • Optimale voorraad

  Kangaroo zorgt voor een optimale voorraad waardoor uw productieproces niet gehinderd wordt door een gebrekkige voorraad.

 • Opgeruimde werkvloer

  Doordat de leveringen in het Kangaroo hoofdkwartier verwerkt en gebundeld worden heeft u geen last meer van rondslingerend afval of karton. Tevens zorgt uw vaste Kangaroo chauffeur periodiek voor een opgeruimde werkvloer.

 • Rust op de werkvloer

  Er is te allen tijde voldoende voorraad aanwezig, een vaste chauffeur komt langs en de leveringen worden op een vast tijdstip bezorgd. Dit zorgt voor rust en regelmaat op de werkvloer.

 • Behoud van uw leveranciers

  De leveranciers die u altijd al heeft gehad blijft u behouden. Ook kunt u bij hen terecht voor vragen etc. Het enige wat verandert is dat uw leveranciers aan Kangaroo leveren waarna, u de artikelen in 1 zending geleverd krijgt.

 • Vaste chauffeur

  Voor een prettige en efficiënte afhandeling van de leveringen zorgen wij ervoor dat er een vaste chauffeur bij u over de vloer komt die het proces kent.

 • Eén transparante factuur

  Van ons krijgt u één factuur waarop u ziet wat u geleverd hebt gekregen, van wie en hoeveel.

 • Overzichtelijke online omgeving

  In de online omgeving van Kangaroo kunt u het verbruik en de goederenstromen van uw artikelen monitoren. Tevens heeft u de mogelijkheid om aantallen, locaties en bakgrootte te wijzigen. De wijzigingen zullen dan bij de eerstvolgende levering doorgevoerd worden.

 • Afval wordt centraal verzameld en gerecycled

  Afval, zoals karton en plastic, wordt op het Kangaroo hoofdkwartier verzameld en gerecycled.

 • Minimaal aantal transportbewegingen

  Kangaroo bundelt alle goederenstromen tot één goederenstroom.

Hoe werkt het?

van leverancier tot eindproduct

Voorraden in gekleurde bakjes in een stelling die worden gebruikt met de Kangaroo supply Box

1. Voorraad in magazijnbakken

Magazijnbakken staan twee diep in de stelling gevuld met C-parts van diverse leveranciers. De magazijnbakken hebben een unieke RFID code en plaats in de stelling die vooraf bepaald is. Tevens kunnen de bakken diverse kleuren hebben om de vindbaarheid te vergemakkelijken.

Zodra de voorste bak leeg is, wordt deze uit de stelling gepakt en schuift de tweede volle bak naar voren.

2. Kangaroo supply box

De lege bak die uit de stelling is gehaald wordt vervolgens in de Kangaroo supply box gedeponeerd. De RFID tag die op de bak zit komt langs de RFID scanner in de Kangaroo supply box. De RFID scanner leest automatisch direct de gegevens van de betreffende bak en stuurt dit real-time door naar de online omgeving van Kangaroo.

Supply box van Kangaroo
Persoon beheert de voorraden via online beheer van Kangaroo

3. Online omgeving

In de online omgeving van het Kangaroo supply chain platform kan de voorraad en het verbruik van de C-parts eenvoudig worden gemonitord. Als blijkt dat het verbruik van bepaalde artikelen tijdelijk veranderd, dan kan de inhoud, het aantal bakken en zelfs de positie in de stelling eenvoudig aangepast worden. De online omgeving genereert op het afgesproken moment een inkooporder, waarna de levering van de benodigde C-parts wordt voorbereid.

4. Bundelen van goederenstromen

Nadat de gegevens zijn uitgelezen vanuit de online omgeving, gaat het Kangaroo team aan de slag om de eerst volgende levering voor te bereiden. Het Kangaroo team voert, in overleg met u, uw inkoopcontract uit bij uw leveranciers(s) om een veiligheidsvoorraad aan te kunnen leggen, zodat altijd uitgeleverd kan worden. De bestellingen worden gepickt en verwerkt op het Kangaroo verzamel- en verwerkingsdepot.

Als alle C-parts voor de eerst volgende zending verzameld zijn, worden deze in de juiste bakken gedaan en klaargezet voor transport

Vrachtwagens vallen in trechter en leveringen worden gebundeld door Kangaroo
Kangaroo bestelbus bezorgt gebundelde levering op afspraak

5. Periodieke aflevering

De magazijnbakken staan gevuld en wel klaar om het Kangaroo verzamel- en verwerkingsdepot te verlaten richting de klant. Onze eigen Kangaroo chauffeur laadt de pallets met magazijnbakken en zorgt dat hij op het afgesproken moment op de juiste locatie is om de Kangaroo stellingen aan te vullen. De volle magazijnbakken worden op de juiste plaats achter de in bedrijf zijnde magazijnbakken gezet. Mochten er aanpassingen zijn gedaan aan de locatie van verbruiksartikelen, dan zorgt de Kangaroo chauffeur ervoor dat deze magazijnbakken op de juiste plek komen te staan. Even de bakken recht zetten en een bezem door de gangpaden en het proces begint weer van voor af aan.